Onze klanten beoordelen ons met een: 8,7 gebaseerd op 48 beoordelingen.
Direct contact?Stuur een e-mail of bel naar:

FAQ

Alles wat je moet weten over schilderwerk

Ontdek de essentie van stucwerk met antwoorden op de meest voorkomende vragen. Van de soorten stucwerk tot de beste toepassingen en onderhoudstips: krijg inzicht in dit veelzijdige afwerkingsproces voor je muren en plafonds.

Hoelang zit er garantie op het schilderwerk?

Hiervoor verwijzen wij u graag naar onze bijlage betreft de garantiebepaling.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Wij adviseren om het buitenschilderwerk tussen de 2 en 5 jaar opnieuw van een verflaag te voorzien. Door invloed van zon en regen is het schilderwerk op het Westen en Zuiden vaak eerder aan onderhoud toe.

Hoe kan ik de kleur uitkiezen?

Dit kunt u op verschillende manieren uitkiezen, u kunt deze op voorhand uitzoeken bij de bouwmarkt (gamma) of eventueel op de dag zelf bij de schilder d.m.v. een kleur waaier. Uiteraard is het handig als u van te voren alvast een eventuele voorkeur of idee heeft.

Welke verf wordt er gebruikt?

Dit verschilt per project of qua wensen van de klant. Uiteraard werken wij alleen met hoogwaardige producten van professionele merken.

Kan een schilder ook in de winter schilderen?

De ‘’winterschilder’’ bestaat officieel niet meer, maar schilderen in de koude wintermaanden is geen enkel probleem, mits er aan bepaalde voorwaarden kan worden voldaan. Zo is schilderen bij vriestemperaturen en met bepaalde luchtvochtigheid niet mogelijk.

Wat is houtrot en hoe kan ik het voorkomen?

Houtrot is een veel voorkomend probleem en is eigenlijk een schimmel die zich door een grote hoeveelheid aan vocht in het hout nestelt en wordt dus in eerste instantie veroorzaakt door vocht. Scheurtjes en blaasjes in het verfwerk zijn de 1ste zichtbare signalen van houtrot. Als de verf afbladdert of stukken hout loslaten, is het houtrot al verder gevorderd.

Omdat houtrot niet altijd meteen zichtbaar is, adviseren wij om geregeld het houtwerk even te controleren door bijvoorbeeld met je duim op de kwetsbare plekken te drukken waar het water achterblijft. Denk hierbij aan: de liggende delen en der onderzijde van de staande delen van de kozijnen.

Voorkomen:

Om houtrot te voorkomen is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen, u kunt hierbij denken aan:

  • Een beschermende verflaag, dit geldt voor zowel de binnen – en buitenkant.
  • Tijdig onderhoud van het verf – en houtwerk.
  • Houtwerk, glaslatten en de verbinding van het verfwerk geregeld controleren.
  • Zorg voor een goede afdichting bij de ramen en kozijnen.

Alles wat je moet weten over stucwerk

Van verfselectie tot afwerkingsmethoden en praktische schildertips: duik in de wereld van schilderwerk met onze gids die antwoorden biedt op de meestvoorkomende vragen. Leer over kleurkeuzes, oppervlaktevoorbereiding en het behouden van een duurzame en aantrekkelijke verflaag.

Wat is de droogtijd van stucwerk?

Het drogen van het stucwerk duurt ongeveer 1 dag per millimeter stuc dat is aangebracht. Het beste is dat ook om het stucwerk rustig te laten opdrogen op een kamer temperatuur van ca. 20 graden Celsius. Het is belangrijk dat er met goede ventilatie gedroogd wordt (ramen/deur open), hierdoor voorkomt u stilstaande lucht en/of schimmel plekken in het stucwerk.

Kan er over behang heen gestuct worden?

Helaas is het niet mogelijk om over behang heen te stucen, het behang zal op den duur gaan weken / loslaten. Hierdoor heeft u een grote kans dat het stucwerk dit ook zal gaan doen.

Welk btw tarief geldt er op stucwerk?

Bij uitvoering van Stucwerk geldt het geldende btw tarief van 9%.

Moet oud stucwerk van te voren verwijderd worden?

Als het oude stucwerk los zit van de ondergrond, is het beter om deze te verwijderen. Mocht het stucwerk niet los zitten, kan dit gewoon blijven zitten.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat de stucadoor komt stucen?

Voor aanvang van de werkzaamheden is het belangrijk dat de ruimte waarin de stucadoor zal moeten gaan werken, geheel leeg zal zijn. Denkt u hierbij ook aan het verwijderen van:

  • Radiatoren,
  • stopcontacten,
  • trapleuningen etc.

Dekt de stucadoor de ruimte af of moeten wij dit zelf doen?

Bij aanvang van de werkzaamheden zal de stucadoor inderdaad de eventuele wanden of vloer van de ruimtes afdekken, dit zal hij doen d.m.v. stucloper of plastic.

Alles wat je moet weten over glaswerk

Van het kiezen van het juiste glas tot onderhoudstips en renovatieadvies: krijg inzicht in alle aspecten van glaswerk met antwoorden op de meestgestelde vragen. Verrijk je kennis over glasopties, isolatievoordelen en stijlvolle toepassingen in diverse ruimtes.

Hoelang is de garantie op het isolatieglas?

Het glas heeft 10 jaar fabrieksgarantie.

Wat is veiligheidsglas?

Onder veiligheidsglas wordt verstaan:
Beglazing dat beschermt tegen letsel, doorvallen of beglazing dat ter beveiliging dient.

Wat is een thermische breuk?

Een thermische breuk kan ontstaan door temperatuurverschillen in het glas. Door de temperatuurverschillen komt er spanning in het glas, waardoor het glas kan breken. Een thermische breuk kun je herkennen aan één breuklijn die loodrecht aan de rand van het glas begint en grillig doorloopt.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor aanvang van het glas zetten?

Dit verschilt eigenlijk per uit te voeren opdracht, over het algemeen is het van belang dat de kozijnen waar het glas vervangen dient te worden, zoveel mogelijk leeg zult maken. U kunt hierbij ook denken aan gordijnen en rolgordijnen.

Wij adviseren om dit op voorhand met de glaszetter te bespreken.

Welke soorten isolatieglas zijn er?

Er zijn verschillende soorten dubbelglas, u kunt hierbij denken aan:

  • Dubbelglas (Thermopane of standaard dubbelglas).
  • HR.
  • HR+.
  • HR++.
  • HR+++ / Tripleglas (ook wel: driedubbelglas).

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een (doorzichtig) kunststof folie. Wanneer er sprake is van een breuk in het glas, wordt het bij elkaar gehouden door de folie. Hierdoor ontstaan er dus geen scherven en kunt u zich niet aan het glas verwonden.

Heeft glas altijd dezelfde kleur?

Nee, glas heeft niet altijd dezelfde kleur. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Het kleurverschil kan komen door de folies wat tussen het glas zit.
  • Door verschil van diktes, hoe dikker het glas is, hoe donkerder de kleur van het glas is.
  • Een later aangebracht coating op het glas.

87%

Beoordeeld op Trustoo.nl

Vragen?

Bekijk hier de meest gestelde vragen!

a

Ontdek de kracht van perfect glas, verf en stucwerk!

Met decennialange ervaring bieden wij hoogwaardige diensten aan voor glas, schilder- en stucwerk. Ontdek onze passie voor perfectie, kwaliteit en klanttevredenheid terwijl we elke ruimte transformeren in een meesterwerk van vakmanschap.